Lindenborg Kro

Velkommen til den Kongelig Privilegerede Lindenborg Kro

slide.1354797335

Lindenborg Kro blev i år 1487 anerkendt ved kongelig befaling – dvs. at den blev “Kongeligt Privilegeret”  med ret til at beværte gæster.

Lindenborg Kro er kendt for at være afbilledet på et af landets mest reproducerede billeder “Et Kobbel Heste udenfor en Kro” malet af Otto Bache i 1878.

I 1967 nedbrændte kroen helt. Efter 3 år genåbnede kroen, men med en lidt ændret beliggenhed, og kroen har nu en meget flot udsigt over Roskilde Fjord og ligger tilbagetrukket fra hovedvejen.

Efter mange år kro-drift, dannede Lindenborg Kro i perioden 2016-2020 ramme som bosted for flygtninge og ydede dermed et bidrag til håndteringen af den store flygtningskrise Europa blev udsat for.

I 2020/21 blev Lindenborg kro totalt-renoveret og drives fra den 1 Marts 2021 som en af Danmarks størreste kvindekrisecenter af en privat financieret institution “Bella Vista”.

“Bella Vista” betyder “smuk udsigt” og det har Lindenborg Kro til overflod. Kvindekrisecentrets beliggenhed er for bunden af Roskilde Fjord og er det perfekt sted til at invitere natur, ro og tryghed ind i dagligdagen for voldsramte kvinder og deres børn. Centret har plads til 20 voldsramte kvinder som flygter fra vold i hjemmet og byder på en sikker ramme til at trække vejret, få overblik over sin situation samt personaliserede psykologbehandlinger efter ønske og behov af et veluddannet personaleteam med stor erfaring og viden om vold og voldens skadevirkninger. Under et ophold paa centret bliver børnenen ligeledes prioriteres og ses til af kompetente børnerådgivere, som har mødt mange børn i lignende situation.

Besøg Bella Vistas hjemmeside under: www.bellavistakrisecenter.dk